18 oktober 2015
14:00

Tidaholms HF 2

Referat: Vårgårda HC - Tidaholms HF 2 - heroisk vinst!

Vilka hjältar som visade sina allra största hockeyhjärtan idag! När man möter ett lag man vet är väldigt bra är det lätt att börja matcherna lite försiktigt, men det gjorde inte U15, de körde på högsta växeln från början till slut! Carl-Filip i målet räddade laget flera gånger, backarna Ankan, Jakob, Jesper och Emilia slet och tog pucken från motståndarna och vände till eget anfall och offrade sig hårt. Centrarna Johan och Samuel och forwards Robin, Oliver, Karl och Hagstrand lät inte Tidaholmarna ha pucken ifred utan jagade efter och stoppade dem gång, på gång, på gång!

Period 1
Vårgårda satte full fart direkt och redan efter 3:49 satte Johan 1-0 efter assist av nyblivne fjortisen Robin. Efter 9:51 var det så Johans tur att passa fram och denna gång var det Karl som fick in pucken och 2-0 var ett faktum. Strax efteråt åker Jakob ut efter en tripping, men detta boxplay reder övriga ut. Efter 13:38 lyckades dock Tidaholm reducera till 2-1.

Skott: 10-14
Mål: 2-1

Period 2
Vårgårda fick snabbt spela power play efter en Tidaholmsutvisning, men inga puckar ramlade in i mål. Istället åker Emilia ut 2+2+10 för spearing/misconduct efter att klubban träffade en Tidaholmskille på den heligaste punkten efter att de kört ihop. I fyra minuter sliter åtta utespelare ont, men klarar box play utan några större missöden. I ytterligare tio minuter dvs resten av perioden fick Vårgårda gå runt på nio utespelare medan Emilia fick en lååååång vila. Killarna slet till sista svettdroppen och lyckades utöka ledningen till 3-1 genom Johan på pass från Oliver. Några minuter senare reducerar Tidaholm till 3-2, men inga fler mål innan periodpaus.

Skott: 11-14
Mål: 1-1

Period 3
Efter nästan en minut fick Emilia äntligen hoppa in på isen igen och tillsammans forstatte spelarna att spela sitt livs bästa hockey! Ingen gled runt utan alla kämpade och slet allt vad de hade. Carl-Filip spikade igen fullstädigt och slutade med en räddningsprocent på 94,74. Tidaholm pressade på, men tilläts inte kvittera utan första seriematchen på hemmaplan slutade i en grym fin vinst!